Menu

Beveiliging & domotica | VDM Security | Beerse

Toegangscontrole voor je leveranciers? Zo doe je dat met een persoonlijke badge of GSM.

27 juli 2017 | Toegangscontrole | Jan Van de Mierop

Toegangscontrole voor je leveranciers? Zo doe je dat met een persoonlijke badge of GSM.

Steeds meer leveranciers willen – om files te vermijden – ’s avonds of ’s nachts leveren. Voor bedrijven is het dan belangrijk om een systeem van toegangscontrole uit te werken waardoor dit enerzijds mogelijk wordt, maar waarbij je anderzijds niet letterlijk de poort openzet voor mensen met minder goede bedoelingen. In deze blog stellen we je graag een systeem voor van elektronische toegangscontrole voor je leveranciers.

Toegangscontrole voor je leveranciers met badges

Allereerst is het uiteraard belangrijk om elektronische toegangscontrole te voorzien op je buitenpoort én – eventueel - op de binnenpoorten die mogen gebruikt worden door je leveranciers.

Wanneer je jouw leveranciers een badge overhandigt om te gebruiken, heb je uiteraard nood aan badgelezers. Jij bepaalt dan welke badge welke poorten mag bedienen op de vastgestelde tijdstippen en dagen.

Toegangscontrole voor je leveranciers met gsm-bediening

Wanneer je niet met badges wilt werken – deze kunnen ontvreemd worden of je leveranciers werken met wisselende chauffeurs – dan vormt gsm-bediening een mooi alternatief. In dat geval vraag je bij je leveranciers de lijsten met telefoonnummers op van de chauffeurs. Jij bepaalt dan welk gsm-nummer op de vastgelegde tijdstippen of dagen toegang krijgt tot de geselecteerde zones.

Wanneer de desbetreffende chauffeur zich aanmeldt, dan moet hij gewoon met zijn gsm naar een afgesproken nummer bellen. Het systeem controleert of de beller toegang heeft en opent al dan niet de poort. Er worden hiervoor aan de beller geen connectiekosten aangerekend.

Wanneer de gsm niet op de toegelaten lijst staat of de leverancier meldt zich op een verkeerd tijdstip, dan blijft de poort gesloten. De poging om toegang te verkrijgen, wordt wel – inclusief het nummer - geregistreerd.

Koppeling met je alarmsysteem

Het is perfect mogelijk om je systeem voor toegangscontrole voor je leveranciers te koppelen met je alarmsysteem. Wanneer je leverancier toegang bekomt via de toegangscontrole, wordt automatisch het alarmsysteem in de gekozen zones uitgeschakeld. Wanneer je leverancier opnieuw vertrekt, wordt het alarmsysteem automatisch geactiveerd.

Meer weten over de mogelijkheden van elektronische toegangscontrole voor leveranciers in jouw bedrijf? Contacteer dan VDM Security. Wij bieden een complete service voor elektronische toegangscontrole voor leveranciers, steeds gebaseerd op een analyse ter plaatse.