Menu

Beveiliging & domotica | VDM Security | Beerse

Toegangscontrole op personen voor jouw bedrijf? Dit zijn de mogelijkheden.

14 juli 2017 | Toegangscontrole | Jan Van de Mierop

Toegangscontrole op personen voor jouw bedrijf? Dit zijn de mogelijkheden.

Elektronische toegangscontrole op personen vormt binnen een bedrijf een uitstekend alternatief voor het traditionele sleutelplan. Met een systeem voor toegangscontrole bepaal jij welke personen op welke momenten toegang krijgen tot een bepaalde ruimte of zone. De mogelijkheden zijn eindeloos en hangen volledig af van jouw budget. In deze blog informeren we je verder over de uiteenlopende mogelijkheden voor elektronische toegangscontrole op personen in een bedrijf.

De eenvoudigste manier van elektronische toegangscontrole is het plaatsen van een elektronisch slot met een cijfercombinatie of badgelezer op een deurkruk. Dit systeem staat los op zichzelf, waarbij je niet centraal kan controleren en opvolgen wie wanneer de deur heeft geopend.

Geavanceerde systemen voor toegangscontrole

Daarnaast bestaan er zeer geavanceerde systemen voor toegangscontrole waarbij alles centraal wordt beheerd en opgevolgd. Per slot kan je bepalen welke personen toegang hebben tot een bepaalde ruimte of zone. Je kan per gebruiker instellen op welke dagen en tijdstippen deze persoon toegang krijgt.

Alles wordt gelogd in het systeem, zodat je perfect weet wie waar op elk moment was. De deuren worden in dit systeem uitgerust met badgelezers. Ook een aansturing via gsm is mogelijk, wat vooral handig is voor externe leveranciers.

Welke toegangscontrole in jouw situatie?

Om te bepalen welk systeem van toegangscontrole voor jouw bedrijf het meest aangewezen is, laat je best een analyse maken door een expert in elektronische toegangscontrole. Deze bekijkt allereerst samen met jou welke ruimtes en zones van je bedrijf je wilt afschermen met toegangscontrole.

Traditioneel spreken we dan over de buitenpoort, de toegangspoorten tot de bedrijfshal en de inkomdeur. Daarnaast kan je ook perfect bepaalde binnendeuren koppelen met je systeem voor toegangscontrole. Het is perfect mogelijk om met één systeem al deze elektronische sloten te beheren en op te volgen.

Meer weten over de mogelijkheden van elektronische toegangscontrole op personen in jouw bedrijf? Contacteer dan VDM Security. Wij bieden een complete service voor elektronische toegangscontrole, steeds gebaseerd op een analyse ter plaatse.