Menu

Beveiliging & domotica | VDM Security | Beerse

Rookmelders verplicht in alle Vlaamse woningen uiterlijk 1 januari 2020

01 januari 0001 | Alarmsysteem | Jan Van de Mierop

Rookmelders verplicht in alle Vlaamse woningen uiterlijk 1 januari 2020

Woningbranden eisen elk jaar tientallen mensenlevens. Meer nog dan het vuur, maakt vooral de rook tal van slachtoffers. Die rook is verstikkend en verspreidt zich razendsnel. Vooral als er 's nachts brand uitbreekt, is het risico om niet tijdig wakker te worden groot. Rookmelders vormen dan ook een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de gevaren van brand. Daarom verplicht de Vlaamse overheid de aanwezigheid van rookmelders.

De Vlaamse Regering heeft op 10 maart 2017 een decreetwijziging afgekondigd waarmee het plaatsen van rookmelders of een branddetectiesysteem zowel voor huurwoningen als voor woningen die de eigenaar zelf bewoont, verplicht wordt.

Uiterlijk op 1 januari 2020 moet iedere woning in Vlaanderen per verdieping uitgerust zijn met een optische rookmelder.

U kiest best voor koppelbare rookmelders met een lithiumbatterij van 10 jaar.
Wanneer u meerdere koppelbare rookmelders in uw woning heeft, geven deze bij rookdetectie tegelijk alarm. Hierdoor bent u zeker dat bij rookontwikkeling of vuurontwikkeling iedereen in huis op tijd gewaarschuwd wordt.

Wij bieden enkel kwalitatief betaalbare en betrouwbare rookmelders aan die ervoor zorgen dat u geniet van optimale veiligheid!