Menu

Beveiliging & domotica | VDM Security | Beerse

Misleid dieven en programmeer het sluiten van je rolluiken wanneer je op vakantie bent.

06 maart 2017 | Domotica | Jan Van de Mierop

Misleid dieven en programmeer het sluiten van je rolluiken wanneer je op vakantie bent.

Potentiële inbrekers hebben het snel in de gaten wanneer de bewoners voor enkele weken met vakantie zijn. Gewoon een lichtje laten branden is voor slimme boeven meestal onvoldoende. Om gewiekste dieven alsnog om de tuin te leiden, kan je best een domoticasysteem gebruiken waarbij je een compleet meerdaags ‘vakantiescenario’ afspeelt met je rolluiken en verlichting. Dit willekeurig scenario kan perfect meerdere weken duren.

Je huis enkele weken onverlicht laten met de rolluiken altijd open, vormt als het ware een open uitnodiging om in te breken. Maar ook een eenvoudige timer die de verlichting op bepaalde uren laat aan- en uitspringen volstaat al lang niet meer. Inbrekers nemen vaak meerdere dagen de tijd om de omgeving te verkennen, waardoor deze routine hen snel opvalt.

Eerst registeren, dan afspelen

Met een domoticasysteem dat door VDM Security geprogrammeerd wordt, heb je wel alle troeven in handen om inbrekers te misleiden. Zo is het mogelijk om voor enkele dagen, een week of zelfs meerdere weken een compleet scenario te registreren.

Tijdens het registreren moet je doen zoals je normaal zou doen: je laat de rolluiken naar beneden, knippert hier en daar een licht aan … en weer uit. In een huis waarin wordt geleefd, verandert de verlichting regelmatig. Niet alle rolluiken gaan op hetzelfde moment naar beneden.

Elke dag ziet er anders uit…

Met een domoticasysteem kan je dergelijke natuurlijke gedragingen laten registreren én automatisch laten afspelen wanneer je op vakantie bent. Elke dag ziet er weer anders uit…, waardoor inbrekers nooit opmerken dat je niet thuis bent. Je kan perfect een scenario van meerdere weken opnemen en weer laten afspelen.

Wil jij een domoticasysteem waarbij je volledige ‘vakantiescenario’s’ kan laten registeren en afspelen? Contacteer VDM Security. Wij komen langs en stellen je alle mogelijkheden van een domoticasysteem voor.