Menu

Beveiliging & domotica | VDM Security | Beerse

Met een gerust hart op vakantie

24 mei 2018 | Alarmsysteem, Bewakingscamera | Jan Van de Mierop

Met een gerust hart op vakantie

Voor velen staat de vakantie al weer voor de deur. Met uw hoofd ligt u al op het strand of bij het zwembad. Veiligheidsmaatregelen voor het huis worden vaak vergeten of er wordt nauwelijks aan gedacht. Het is echter een feit dat het aantal inbraken tijdens de zomervakantie fors toenemen. Niets is vervelender dan na een heerlijk ontspannen vakantie te ontdekken dat er is ingebroken in uw huis. 

Hoe voorkomt u dat inbrekers hun slag slaan tijdens uw afwezigheid?

1. Sluit ramen en deuren
Zorg ervoor dat ramen en deuren goed zijn afgesloten. Vergeet ook dakvensters, roosters en keldergaten niet! Een toiletraampje op kiepstand of een open keldergat is een uitnodiging voor dieven. Investeer in veiligheidssloten, grendels en beveiligd glas.

2. Beveilig je woning met een alarmsysteem.

Een alarmsysteem werkt ontradend voor inbrekers en is dus een slimme investering. Beslissen ze toch een poging te wagen, dan brengt het alarmsignaal hen snel op andere gedachten. Bovendien zorgt het signaal dat er ingegrepen kan worden. U kan uw alarmsysteem overal ter wereld bedienen via uw smartphone.

3. Installeer camerabewaking

Camerabewaking kan een preventieve bewakingsmaatregel zijn als afschrikmiddel. U kan ook ten allen tijden zien wat er rondom uw woning gebeurt. Hiervoor volstaat een eenvoudige internetconnectie via een smartphone, tablet of pc de live- of opgenomen beelden te bekijken.

4. Geef een bewoonde indruk

Zorg ervoor dat je woning bewoond lijkt tijdens je vakantie. Eén brandend lampje kan inbrekers al wegjagen. Werk met tijdschakelaars voor de verlichting en stel ze in als het donker wordt.
Vraag aan je buren om de brievenbus leeg te maken en de rolluiken op en neer te laten.

5. Verberg waardevolle spullen
Laat je waardevolle spullen niet in het zicht liggen, maar plaats ze in een gesloten kast of een kluis. Als je geen kluis hebt, leg je waardevolle zaken dan op onlogische plaatsen.
Houdt zo weinig mogelijke waardevolle zaken in huis. Geef ze tijdens uw afwezigheid in bewaring bij vrienden of familieleden

6. Deel je vakantieplannen niet op sociale media

Kondig je vakantieplannen niet aan op Facebook, Twitter of Instagram. Een foto van jezelf op een strand in Spanje of aan de toren van Pisa? Wacht toch maar even om hem te delen op sociale media tot je terug bent van vakantie. Voor inbrekers wordt het zo namelijk gemakkelijk om nieuwe doelwitten te vinden. 

Wenst u een alarmsysteem of camerabewaking te installeren? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of vraag een offerte aan.