Menu

Beveiliging & domotica | VDM Security | Beerse

Komaf maken met ongewenste parkeerders? Installeer een automatische slagboom voor je parking.

17 augustus 2017 | Toegangscontrole | Jan Van de Mierop

Komaf maken met ongewenste parkeerders? Installeer een automatische slagboom voor je parking.

Parkeerplaatsen zijn in vele steden schaars en daarom een zeer gegeerd goed. Voor vele bedrijven en organisaties is het daarom noodzakelijk om ongewenste parkeerders van de parking af te houden. Via een automatische slagboom verschaf je toegang aan de personen die recht hebben om te parkeren. Er bestaan verschillende systemen om een automatische slagboom aan je parking te beheren.

Wanneer je binnen je bedrijf al over elektronische toegangscontrole beschikt, dan kan je perfect je automatische slagboom toevoegen aan dit systeem. Dit betekent dat personeelsleden of leveranciers met een badge de automatische slagboom kunnen bedienen. Jij bepaalt dan wie op welke dagen en tijdstippen toegang krijgt tot je parking.

Badges of gsm-bediening?

Wanneer je niet met badges werkt, dan kan je ook een gsm-bediening gebruiken. Dit betekent dat je in het systeem een lijst maakt van gsm-nummers die toegang krijgen tot de parking. Wanneer mensen op deze lijst zich aandienen voor de automatische slagboom, dan moeten ze bellen naar een bepaald nummer.

Het systeem controleert vervolgens of deze persoon (lees: gsm) recht heeft op toegang, waarna de automatische slagboom al dan niet opent. Het systeem registreert op elk moment wie zich aandient.

Stand-alone systeem

Wanneer je geen systeem hebt voor elektronische toegangscontrole in je bedrijf, dan kan je voor de automatische slagboom aan je parking ook voor een ‘stand-alone’ oplossing kiezen met zowel badges, codeklavier als gsm-bediening.

Met nummerplaatlezers?

Ook een camera met nummerplaatlezers is een optie om een automatische slagboom aan te sturen. De slagboom controleert of de nummerplaat behoort tot de lijst van auto’s die recht hebben op toegang. Op zich is dit een perfect functionerend systeem, maar wel behoorlijk prijzig. Een bediening per gsm vormt een uitstekend en meer prijsbewust alternatief.

Meer weten over de mogelijkheden om een automatische slagboom te installeren op een parking? Contacteer dan VDM Security. Wij bieden een complete service voor elektronische toegangscontrole, steeds gebaseerd op een analyse ter plaatse.