Menu

Beveiliging & domotica | VDM Security | Beerse

Kom ’s avonds met een gerust hart thuis: schakel je alarminstallatie uit én alle verlichting in je huis en tuin gaat aan.

09 januari 2017 | Alarmsysteem | Jan Van de Mierop

Kom ’s avonds met een gerust hart thuis: schakel je alarminstallatie uit én alle verlichting in je huis en tuin gaat aan.

Vind jij dit ook altijd zo vervelend: je komt ’s avonds laat thuis, alles is donker én je moet dan naar binnen in een volledig verduisterde woning? Je zou voor minder een akelig gevoel krijgen. Dankzij een slimme koppeling tussen je alarminstallatie én je domoticasysteem kan je de gewenste verlichting binnen én buiten laten aanspringen wanneer je de alarminstallatie inschakelt.

Een alarminstallatie betekent een forse verhoging van je veiligheid in je woning. Wanneer je de detectoren op je ramen en de bewegingssensoren op strategische posities laat plaatsen, dan krijgen inbrekers of homejackers geen kans om ongezien je woning te betreden. Het is dan wel belangrijk om je alarminstallatie te laten plaatsen door een INCERT-gecertificeerde beveiligingsspecialist.

Alarm uit, lichten aan

Er bestaat evenwel nog een andere manier om met een alarminstallatie je veiligheid te verhogen. Het bedieningspaneel van je alarminstallatie is altijd op een vlot bereikbare plaats geïnstalleerd, zodat je het alarm meteen kan uitschakelen wanneer je de woning betreedt. Door deze alarminstallatie te koppelen met je domoticasysteem, kan je de binnen- en buitenverlichting laten aanspringen op basis van het uitschakelen van het alarm.

Als je de woning verlaat – en dus het alarm inschakelt – geldt de omgekeerde automatisatie: al je lichten springen uit. Wanneer je verwarming is gekoppeld met je domotica, kan je zelfs met één handeling meteen ook je verwarmingsinstallatie enkele graadjes lager zetten.

Best in zee met één partner

Om deze slimme koppeling te realiseren, ga je best in zee met een beveiligingsspecialist die ook domoticasystemen kan plaatsen. Omdat zowel voor alarmsystemen als voor domotica er talrijke mogelijkheden bestaan, laat je dit best door één partij installeren. Deze kan vervolgens het nodige configureren en beide systemen met elkaar koppelen.

Ook in winkels en bedrijven

Niet alleen voor woningen kan deze slimme koppeling de veiligheid verhogen. Ook voor winkels en bedrijven vormt dit een uitermate handige toepassing.

Meer weten over de mogelijkheden om je alarminstallatie te koppelen met je buiten- en binnenverlichting? Contacteer VDM Security.