Menu

Beveiliging & domotica | VDM Security | Beerse

Kom altijd thuis in een warm huis: bedien je verwarming met je smartphone.

23 januari 2017 | Domotica | Jan Van de Mierop

Kom altijd thuis in een warm huis: bedien je verwarming met je smartphone.

Ook met een traditionele verwarming kan je een tijdsprogrammering gebruiken, maar deze ligt vast. Wanneer je eens vroeger of later thuiskomt, kan je dit niet veranderen. Als je een domoticasysteem hebt dat ook je verwarming aanstuurt, heb je veel meer mogelijkheden. Met je smartphone kan je vanop afstand je verwarming bedienen en programmeren. Bovendien kan je haarfijn de gewenste temperatuur per kamer bepalen.

Vooraleer een huis met traditionele radiatoren is opgewarmd, gaat er al enige tijd overheen. Bij vloerverwarming schommelt de temperatuur niet zoveel tussen wanneer je thuis of afwezig bent. Bij radiatoren – die we meestal nog terugzien – op de bovenverdiepingen, zijn de temperatuurverschillen wel groter.

Met een domoticasysteem kan je het verwarmingssysteem veel beter sturen. In combinatie met thermostaatschakelaars in de ruimte stuur je per kamer de gewenste temperatuur aan. Je kan ook per kamer de gewenste kloktijden instellen. Je bepaalt dan op welk uur een bepaalde temperatuur in de ruimte moet bereikt worden. Al deze zaken kan je eenvoudig instellen via het bedieningspaneel van je domoticasysteem, bijvoorbeeld een tablet die centraal in de woning wordt opgehangen.

Je verwarming aansturen via smarthphone

Naast een tablet in je woning is het ook mogelijk om via je domoticasysteem de verwarmingsinstallatie aan te sturen met een smartphone. Overal ter wereld kan je dan eenvoudig de temperatuur in elke kamer controleren en bepalen. Ook de tijden waarop een bepaalde temperatuur moet behaald worden, kan je eenvoudig met je smartphone aanpassen.

Ben je vandaag wat vroeger of later thuis dan verwacht? Geen probleem, je verwarming staat niet voor niets te ‘draaien’ en je komt zeker niet thuis in een kille woning. Moet je dochter of zoon vanavond studeren op zijn slaapkamer? Bepaal nu al via je smartphone wanneer het voor hem of haar lekker warm moet zijn. Je domoticasysteem en je verwarming doen de rest…

Een aansturing van je verwarming via je smartphone betekent een mooie besparing op je energiefactuur. Je hebt alle tools in handen om je verwarming niet nutteloos te laten functioneren.

Meer weten over de mogelijkheden om met je smartphone je verwarmingsinstallatie aan te sturen? Contacteer VDM Security voor meer informatie.