Menu

Beveiliging & domotica | VDM Security | Beerse

Jouw IP camera via internet bekijken op jouw smartphone? Het kan!

27 april 2017 | Bewakingscamera | Jan Van de Mierop

Jouw IP camera via internet bekijken op jouw smartphone? Het kan!

Eén van de grote voordelen van een IP bewakingscamera is dat de beelden eenvoudig via het internet kunnen bekeken worden, zowel op pc, tablet als je smartphone. We leggen je in deze blog haarscherp uit hoe dit werkt.

Hoe kan je bewakingsbeelden bekijken op je smartphone?

Uiteraard heb je – thuis of op je bedrijf – één of meerdere IP bewakingscamera’s nodig die de nodige beelden maken. Deze camera’s staan in verbinding met een recorder, waarbij de gemaakte beelden worden opgeslagen op een harde schijf.

Deze recorder staat in verbinding met het internet. Dankzij specifieke software op je pc, tablet of smartphone kan je via het internet ‘live’ je camerabeelden bekijken.

Terugspoelen en beelden uit het verleden bekijken

Daarnaast is het op pc en tablet eenvoudig om terug te spoelen en beelden uit het verleden op te vragen. Om te vermijden dat iedereen kan meekijken naar de beelden van jouw bewakingscamera’s, werkt de software met een paswoord.

Verwittiging bij detectie van beweging

Uiteraard heb je niet de hele dag de tijd om ‘live’ de beelden van je bewakingscamera’s op te volgen. Ook hiervoor bestaan een oplossing. Dankzij sensoren in de camera – en/of extra geplaatste detectoren – is het mogelijk om te worden verwittigd wanneer er een beweging wordt gedetecteerd.

Je ontvangt dan op je pc, tablet of pc meteen ook een foto. Zo zie je direct wat de beweging getriggerd heeft en kan je beslissen om verder ‘live’ te kijken.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van IP camerabewaking? Contacteer dan VDM Security. Wij bieden een totaalservice voor elektronische beveiliging en camerabewaking.