Menu

Beveiliging & domotica | VDM Security | Beerse

Je lichten uit én je verwarming af wanneer je het alarm opzet? Het kan!

05 december 2016 | Alarmsysteem | Jan Van de Mierop

Je lichten uit én je verwarming af wanneer je het alarm opzet? Het kan!

Gebeurt het jou ook regelmatig? Je verlaat je huis, maar vergeet de verwarming lager te zetten én er branden nog tal van lichten. Dat is vooral spijtig voor de energieverspilling en … je hogere energiefactuur. Dankzij een slimme koppeling tussen je alarminstallatie en je domoticasysteem bestaat er een manier om dit te vermijden. Met deze koppeling gaat je verwarming automatisch in een lagere stand én doven alle lichten vanzelf op het moment dat je je alarminstallatie inschakelt.

Vrijwel iedereen is tegenwoordig gehaast. Wanneer je ergens naartoe moet, dan moet je tal van zaken onthouden. Alle lichten doven, je verwarming in een lagere stand zetten, de alarminstallatie inschakelen,… Door het koppelen van je alarmsysteem met je domoticasysteem vereenvoudig je deze handleidingen tot één actie. Je schakelt gewoon je alarm in én je domotica doet de rest.

Bij vloerverwarming gaat de temperatuur 1 à 2 graden lager, bij traditionele radiatoren kan je de temperatuur nog veel meer laten zakken. Wanneer je thuiskomt, verwarmt alles opnieuw sneller op.

Hoe je alarm koppelen met je verwarming en je verlichting?

Er gelden uiteraard een aantal voorwaarden om deze koppeling te maken. We leggen de belangrijkste voorwaarden uit:
Je vloerverwarming moet aangesloten zijn op je domoticasysteem. Datzelfde geldt ook voor je verlichting.
Bij traditionele radiatoren moeten deze aangesloten zijn op een collector waarbij de ventielen bediend worden door je domotica. Als je verwarmingsinstallatie beschikt over één pomp dan is het belangrijk dat de thermostaatschakelaars op de verdiepingen en de ruimtethermostaat op de benedenverdieping niet met elkaar in conflict komen.

Best alles door dezelfde installateur

VDM Security is de absolute specialist voor het maken van verbindingen tussen alarminstallaties en domoticasystemen. Aangezien er honderden merken bestaan voor domotica en alarmcentrales, installeren wij in de ideale situatie ook beide systemen. Minstens moeten wij de alarminstallatie plaatsen. De koppeling met het domoticasysteem wordt dan gemaakt in samenspraak met de installateur hiervan.

Meer weten over de mogelijkheden om je alarminstallatie te koppelen met je verwarming én verlichting? Contacteer VDM Security.