Menu

Beveiliging & domotica | VDM Security | Beerse

Inbrekers afschrikken? Waarom gewoon niet zorgen dat ze geen kans maken!

31 augustus 2017 | Alarmsysteem, Bewakingscamera | Jan Van de Mierop

Inbrekers afschrikken? Waarom gewoon niet zorgen dat ze geen kans maken!

Wil je inbrekers afschrikken zodat ze geen poging ondernemen om bij jou in te breken. Dit lukt prima als je jouw alarminstallatie ook van een prealarm voorziet. In dat geval worden de potentiële inbrekers nog gedetecteerd vooraleer ze proberen binnen te breken. Een zogeheten prealarm vormt een uitstekende manier om inbrekers efficiënt af te schrikken.

Hoe inbrekers afschrikken vooraleer ze een inbraakpoging wagen?

Je hebt er alle belang bij om inbrekers vroegtijdig af te schrikken. Ook bij een mislukte inbraakpoging zit je vaak met schade aan geforceerde deuren of ramen. Daarnaast is het psychologisch zwaarder om dragen wanneer inbrekers effectief hebben geprobeerd om in jouw woning te geraken.

In onze visie op alarmsystemen schrikken we inbrekers af vooraleer ze de kans krijgen om een inbraakpoging te ondernemen. Dit kan door het plaatsen van buitenbeveiliging.

Welke mogelijkheden bestaan er voor buitenbeveiliging?

Een buitenbeveiliging vormt als het ware een soort van prealarm. Dit betekent dat de buitenbeveiliging is gekoppeld met je alarminstallatie, maar bij een detectie loeit er geen sirene of wordt de meldkamer nog niet geïnformeerd.

Wat gebeurt er dan wel? Wanneer mensen in de tuin door de bewegingssensoren worden gedetecteerd, dan springt de volledige tuinverlichting aan. Een andere mogelijkheid is het inschakelen van specifieke verlichting in je woning. Dit is vaak al voldoende om inbrekers af te schrikken.

Wanneer je ook camera’s plaatst, dan kan je perfect een foto laten nemen van de beweging en deze laten doorsturen naar je smartphone. Zo zie je meteen wat er in je tuin of de buitenomgeving gebeurt.

Dit prealarm wordt automatisch ingeschakeld wanneer je jouw alarmsysteem activeert.

Wat als het afschrikken van de inbrekers niet meteen lukt?

Als de inbrekers toch niet worden afgeschrikt door het prealarm, dan heb je nog het eigenlijke alarmsysteem. Ook hierbij gaan wij steeds de inbrekers in een zo vroeg mogelijk stadium detecteren, liefst nog vooraleer ze binnen zijn.

Dit kan door het installeren van een zogeheten perimetrische beveiliging met sensoren op de ramen en deuren. Een poging om een raam of deur te forceren, wordt meteen gedetecteerd, waarna wel de alarmsirene wordt geactiveerd of de meldkamer wordt ingeschakeld. In de meeste gevallen zetten inbrekers het meteen op een lopen.

Meer weten over onze methodes om inbrekers af te schrikken? Contacteer dan VDM Security. Wij bieden een complete service voor elektronische inbraakbeveiliging, steeds gebaseerd op een veiligheidsanalyse ter plaatse.