Menu

Beveiliging & domotica | VDM Security | Beerse

Inbraak voorkomen? Hier hou je best rekening mee!

28 juni 2017 | Alarmsysteem | Jan Van de Mierop

Inbraak voorkomen? Hier hou je best rekening mee!

Een alarminstallatie vormt uiteraard een uitstekende verdediging om inbrekers buiten te houden. Om effectief een inbraak te voorkomen, is het belangrijk om potentiële inbrekers zo snel mogelijk te detecteren. In deze blog vertellen we je hoe wij met een goed uitgedachte alarminstallatie een inbraak voorkomen.

Onze visie om een inbraak te voorkomen?

Vanuit onze ambitie is het belangrijk om de elektronische beveiliging zo uit te werken dat inbrekers al gedetecteerd worden vooraleer zij effectief een poging kunnen ondernemen om een pand binnen te dringen. Je moet hen vroegtijdig afschrikken, waarna ze hun poging staken.

Hoe schrik je inbrekers zo snel mogelijk af?

Wanneer de klant hiermee akkoord gaat, voorzien we de alarminstallatie van een prealarm op basis van buitenbeveiliging. Dit betekent dat we in je tuin of de omgeving van je woning bewegingsdetectoren plaatsen. Deze detectoren worden geactiveerd wanneer je jouw alarminstallatie inschakelt.

Als er vervolgens iemand rond het huis sluipt of er vinden bewegingen plaats in de tuin, dan gaat het prealarm af. Dit betekent dat we de tuinverlichting kunnen aanschakelen, de binnenverlichting kunnen activeren, eventuele camerabeelden kunnen maken, een verwittiging naar jouw smartphone uitsturen,… Wanneer potentiële inbrekers zien dat er licht aangaat, dan keren ze meestal snel op hun stappen terug.

Dit prealarm mag niet gebruikt worden om effectief de sirenes te activeren of om de meldkamer te verwittigen. Ook wordt het door de verzekeringsmaatschappijen niet aanvaard als een volwaardig alarm.

Wat als de eerste afschrikking niet lukt?

Daarom is het naast het initiële prealarm noodzakelijk om ook binnen de nodige elektronische beveiliging te voorzien. Ook hier willen we de inbrekers detecteren vooraleer ze effectief binnen zijn.

Op dat vlak speelt perimetrische beveiliging via sensoren op de ramen en deuren een cruciale rol. Wanneer een raam of deur wordt geforceerd, zal het alarm meteen geactiveerd worden. Daarbij gaat wel de sirene loeien en/of wordt de meldkamer verwittigd.

Meer weten over onze aanpak om een inbraak te voorkomen? Contacteer dan VDM Security. Wij bieden een complete service voor elektronische inbraakbeveiliging, gebaseerd op een veiligheidsanalyse ter plaatse.